Even voorstellen

Wij zijn Miranda van Gemeren en Erwin Koek, samen het gezicht achter Lotus Cura.

Miranda is al van jongs af aan gek op dieren. Na de middelbare school studeerde zij in 2009 af als humaan fysiotherapeute aan de hogeschool Leiden. Na bijna 10 jaar gewerkt te hebben in diverse praktijken kwam ze erachter dat ze toch iets miste en geen voldoening haalde uit haar werk. Daarom heeft ze in 2018 de stap gemaakt om te starten met de specialisatie Fysiotherapie bij dieren aan het Aeres Training Centre in Barneveld. In september 2020 studeerde zij met vlag en wimpel af.

Erwin heeft ook altijd al een passie voor dieren gehad. Op zijn 6e begon hij met paardrijden en hij werd altijd vergezelt van de Rottweiler van zijn oma als hij ging buiten spelen. Toen Erwin zijn eerste eigen hond nam, was de keuze voor het ras al snel gemaakt en kwam Rottweiler Lotus in zijn leven.

Door de honden hebben wij elkaar leren kennen. Op dit moment bestaat onze gezamenlijke roedel uit 2 honden, een kat en een paard. Helaas hebben we van onze trouwe Labrador Thirza afgelopen zomer afscheid moeten nemen. Zij was altijd een geduldig proefkonijn voor de opleiding en bij de examens.

Doordat onze passies samen zijn gekomen is Lotus Cura geboren. Lotus Cura is afkomstig van het Latijnse woord voor zorg ‘Cura’ en de naam van onze Rottweiler, Lotus. Waar Miranda de vakkundig specialist en behandelaar is op dierfysiotherapeutisch gebied, is Erwin verantwoordelijk voor de verdere bedrijfsvoering.