Voorbereiding

Het is belangrijk om uw hond niet te voeren vlak voor de hydrotherapie sessie. Hierdoor kunnen maagklachten ontstaan en het brengt een risico op maagtorsie met zich mee. Houdt minstens 1 uur, maar liever nog 2 uur aan.

Zorg ervoor dat de hond ontdaan is van losse haren en modder.

Voor de veiligheid en sturing draagt de hond een Y-vorming tuig en zal de hond mogelijk de eerste sessie(s) aangelijnd worden. In sommige gevallen is het noodzakelijk de hond te ondersteunen met een zwemvest.
Zowel een geschikt tuig als zwemvest is in alle maten aanwezig in de praktijk. U bent natuurlijk ook vrij om uw eigen spullen mee te nemen.

Neem verder een eigen handdoek mee om uw hond na de hydrotherapie te kunnen afdrogen.

Houdt er rekening mee dat uw hond moet herstellen van de training en vermijdt zware training en belasting de eerste 48 uur na de hydrotherapie.

Hydrotherapie sessie

Uw hond krijgt alle tijd om rustig te wennen aan de aquatrainer en het water. De deur aan de zijkant van de aquatrainer kan helemaal omlaag, waardoor uw hond probleemloos via een breed loopvlak de aquatrainer kan instappen. Langzaam zullen we de aquatrainer vullen, waarna de loopband in beweging gezet wordt.

We starten met enkele korte series, afgewisseld met rustperioden. De series zullen opbouwend in duur en zwaarte zijn. De loopband kan ook schuin ingesteld worden, waardoor er ook getraind kan worden met bergop en bergaf lopen, om zo de training nog specifieker en uitdagender te maken.

Afhankelijk van het behandeldoel zal over het algemeen gestart worden met 1 tot 2 trainingen per week. Dit kan afgebouwd worden naar 1x per week of 1x per 2 weken. Bij chronische klachten kan een onderhoudstraining van 1x per 2 weken geïndiceerd zijn. Het trainingsprogramma wordt aangepast op de individuele hond en vooraf met u besproken.