Fibra paardenvoeding is een hoogwaardig en natuurlijk aanvullend voer, geschikt voor ieder paard of pony!

De basis van een goed rantsoen is een onbeperkte hoeveelheid ruwvoer (gras, hooi of voordroog/ kuil) waar een paard 24/7 de beschikking over heeft. Helaas voorziet onbeperkt ruwvoer niet in alle voedingsstoffen die het paard nodig heeft.

Fibra is samengesteld uit zo natuurlijk mogelijke grondstoffen die geschikt zijn voor het paard en vult alle voedingsstoffen aan die naast ruwvoer nodig zijn.

Fibra Premium bestaat uit:

  • Luzerne
  • Timothee
  • Spelt
  • Maisvlokken
  • Wortelvlokken
  • Lijnolie
  • Vitamine- en mineralenkorrel

Er zijn geen suikers en melasse aan toegevoegd. Met name door de timothee is Fibra Premium erg smakelijk voor het paard.

Fibra heeft een hoog structuur- en vezelgehalte, waardoor de opname van Fibra vele malen langzamer gaat dan de opname van een reguliere brok of muesli. Hierdoor is het paard langer bezig met de voedselopname en wordt de kans op verveling en stalondeugden verkleind.
De structuur en langzame opname zorgt voor meer kauwbewegingen wat goed is voor het gebit en extra speekselproductie. Speeksel zorgt voor een beter begin van de vertering maar helpt ook bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en volume geeft veel prik voor de darmen welke de darmen activeren hun werk goed te doen.
Bovendien draagt een gezond verteringsstelsel bij aan een betere weerstand!

Aan de Anti-itch zijn bijzondere grondstoffen toegevoegd zoals mycotoxinebinders, biergist, levende gisten, betaglucanen, antioxidanten en omega 3. Ze zorgen ervoor dat afvalstoffen actief afgevoerd worden, het lichaam gereinigd wordt, ze optimaliseren de darmflora, verhogen de weerstand en ondersteunen de lever. De toevoegingen zitten in de vitamine- en mineralenkorrel waardoor deze donkerder van kleur is dan die korrel in de Premium.
Fibra Anti-itch kan zeer effectief ondersteunen bij de behandeling en het voorkomen van staart-, manen- en zomereczeem. Om te voorkomen dat het lichaam ‘lui’ wordt in het zichzelf reinigen, dient minstens 2 maanden per jaar Fibra Premium ter afwisseling gevoerd te worden.

Voedingsadvies
Wanneer u uw paard voor het eerst Fibra voert, is het belangrijk om langzaam om te schakelen in het rantsoen. U mengt hierbij langzaam steeds minder van uw oude voer met steeds meer Fibra.

Fibra Premium: 220 gram per 100kg lichaamsgewicht.
Fibra Anti itch: 240 gram per 100kg lichaamsgewicht.
In een standaard voerschep gaat 300 gram Fibra!

Als reinigingskuur is het advies om minimaal 2 maanden Fibra Anti-itch te voeren. Het is wel belangrijk om ook gedurende het jaar minimaal 2 maanden Fibra Premium te voeren in plaats van Anti -itch. Dit om te voorkomen dat het lichaam lui wordt in het zichzelf reinigen en afhankelijk wordt van ondersteuning.

Voor meer informatie over Fibra paardenvoer: https://www.fibra-paardenvoeders.nl/